Byn med initiativ och historia                             Skriv i vår gästbok>>>


Om oss

Kvarnsjö by Boende Att göra Bilder

Kvarnsjö by är en liten by inbäddad i den Jämtländska vildmark i södra delen av Bergs kommun. Här är byborna initiativrika och med stort entreprenörskap.
Kvarnsjö, den lilla byn med mycket innehåll en by med gamla anor.
I skrivna register förekommer personer från Kvarnsjö redan på 1400 talet.


Kvarnsjö är en liten skogsby belägen på en sydsluttning med storslagen utsikt. Den ligger avskilt, så här har man stora möjligheter att träffa på vilda djur, som älg, rådjur, varg, björn, lo, orre, tjäder m.m. I omgivningarna finns märkta vandringsleder om man vill utforska skogslandet.

Ett besök vid den aktiva bäverkolonin rekommenderas. En oförglömlig upplevelse är att ta ett kvälls bad i någon av de många tjärnarna, som omger byn. I skogen finns gott om bär och svamp och för den blomsterintresserade finns flera olika arter av orkidéer att beskåda. I Ljungan finns utmärkta kanot leder och kanot finns att hyra för den som vill uppleva naturen från vattnet. På vintern åker man skidor, spark eller fiskar.

Närmaste skidbacke och golfbana hittar du i Klövsjö (12 km). Denna by har något att erbjuda var och en som önskar uppleva genuin natur, stillhet och frisk luft.
 

Idag är Kvarnsjö en blomstrande bygd som andas positiv framtidstro. Byn har ett antal företagare och entreprenörer och här bor en blandad befolkning med både gamla och unga.
I Kvarnsjö hittar du en underbar skön natur med tillgång till camping, badplats, ett lättillgängligt fiske, vandringsleder, motionsspår och skoterleder.

Visa på kartan var Kvarnsjö är belägen

Historien om Kvarnsjö - En by i förvandling och SM i skidskytte 1986
De första bosättningarna kom till området i slutet av 1400 talet. Av någon anledning flyttades man bebyggelsen senare något syd om i dag Hammaren och uppodlingen skedde norr och söder om byn. Fortfarande kan man se terrasseringarna i byn.
Läs historien om Kvarnsjö by här

Kvarnsjö finns på Facebook

Kvarnsjö Camp 0682-Telefon: 0682-22016 Mobil: 070 580 90 61 Email: info@kvarnsjocamp.com